Verzija za ispis: United Media: Upravno sodišče razveljavilo odločbo AVK-ja.

http://www.satelitv.net/

United Media: Upravno sodišče razveljavilo odločbo AVK-ja.
Avtor teksta: Vito Plavčak, 9.6.2020. ob 11:58

Še naprej bodo oddajali športne televizijske programe Sportklub.

Upravno sodišče je razveljavilo odločbo Agencije za varstvo konkurence, ki je odločila, da mora zaradi kršenja pravil konkurence družba United Media prodati svoje športne televizijske programe Sportklub. AVK mora zdaj odločati znova.

Agencija je lani poleti zaradi prepozno priglašene koncentracije družbi United Media, medijski veji skupine United Group, izrekla globo 3,7 milijona evrov. Družba se je zato pritožila na upravno sodišče in uspela.

"Upravno sodišče je v svoji razsodbi zapisalo, da je AVK upoštevne trge opredelil prestrogo in samovoljno, brez spoštovanja vseh dejstev ‒ tudi tistih, ki jih je upravičeno izpostavil United Media. Napačna opredelitev trga je privedla do napačne odločitve, zato mora AVK postopek ponoviti in sprejeti novo odločitev, ki bo temeljila na popolnem in pravilno ugotovljenem dejanskem stanju," so zapisali v družbi Cas Media, hčerinski družbi United Groupa.

Z vložitvijo tožbe je United Media opozoril, da odločitev ni bila v skladu z zakonodajo EU-ja ter da je bila izjemno diskriminatorna in slaba za vse ljubitelje športa v Sloveniji. Družba United Media bo tako še naprej oddajala športne televizijske programe Sportklub.

vir : MMC RTV Slovenija

 
Branja (784).